Episode Archives

JONG HAVENTALENT

Als het aan deze drie jonge finalisten ligt, gaat de toekomst van de haven veel meer betekenen dan alleen goede werkgelegenheid, groeimogelijkheden en een grote marktpositie behouden als wereldhaven. Tom Schouten (RST), Eveline Vrij (EuroNordic) en Jan van Dinther (Siemens) zijn vastberaden om het verschil te gaan maken. Klik snel in het menu hierboven om alle drie de talenten aan het woord te horen.

#11 – JERNEY SIMONIS

De eerste weken sinds de lancering van Port of Women zijn voorbij gevlogen. Initiatiefneemster en lid van Jong Havenvereniging, Jerney Simonis, kreeg veel positieve reacties en veel goede ideeën om uit te werken.

Waar kwam het idee vandaan en wat staat er te gebeuren tijdens een eerste event voor vrouwen met een passie voor de haven? Alle ins en outs over Port of Women komen aan bod tijdens een goed gesprek met Jerney in deze Portcast Special.

#10 – RENÉ DE VRIES

Op 22 juli deelde (Rijks-)Havenmeester René de Vries zijn ervaringen met Ronald Schinagl en Gerrit Peekstok tijdens de eerste editie van de Huiskamer van de Haven. Corona zorgde voor een nieuwe dynamiek in de haven. Maar hoe weten we bijvoorbeeld vooraf of een schip veilig terrein is?

Wat als veel havenpersoneel tegelijk ziek wordt? Hoe worden, met alle beperkingen, toch crew changes geregeld. En on top of the list, wat leert de Rotterdamse haven deze crisissituatie?

#9 – SABINE BRUIJNINCX

In gesprek met Sabine Bruijnincx over Port Stories 2020! De nieuwe digitale versie van de Wereldhavendagen

#8 – HERRIE IN DE HAVEN

Een bijzonder hart onder de riem uit de haven voor iedereen die het in deze coronatijd lastig heeft. Woensdag 8 april om 12:00 in de middag klonken de scheepstoeters in de haven door de stad! In de hoop dat iedereen het kon horen. Wij waren erbij samen met Koen Jellema!

PORTCAST HEADLINES

Iedere week in een paar minuten op de hoogte van het laatste havennieuws

#6 – MARJAN VAN LOON

Marja Walraven gaat namens de Havenvereniging in gesprek met President-Directeur Marjan van Loon van Shell Nederland. Een openhartig inkijkje in het leven van een Topvrouw van een . Ze verteld over haar jeugd, het pad richting haar studiekeuze, wat voor stappen ze in haar carrière had gezet en de kansen die ze daarbij had gekregen bij Shell. Collegetour is een jaarlijks terugkerend evenement van de Havenvereniging Rotterdam.

#5 – KOEN JELLEMA

6 Juni werd Koen Jellema tijdens Het Havenevenement verkozen tot Jong Haventalent 2019. Nu een paar weken verder spreken we hem over over wat zijn plannen zijn met het behalen van deze titel.

#4 – RISI, THE BATTLE

Hoe zorg je ervoor dat je bewegingen ook echt in de haven geïmplementeerd worden? Dat je de juiste bouwstenen vindt voor ‘een vernieuwde samenwerking’ en voor ‘een nieuwe werk-ethiek in de haven’? Met een battle natuurlijk! Een inhoudelijk gevecht waarin iedereen wint. Jong Havenvereniging was erbij!